Apple avtäcker nya iPad Air med M2-chippet – här är allt du behöver veta

08 Maj 2024

Den 7 maj 2024 presenterade Apple från Cupertino i Kalifornien, sin senaste innovation inom iPad-serien. Denna uppdatering inkluderar en omarbetad 11-tumsmodell samt en helt ny 13-tumsmodell av iPad Air, båda superladdade med det kraftfulla M2-chippet.

Nya dimensioner av kraft och kreativitet

För första gången erbjuds iPad Air nu i två olika storlekar. Medan 11-tumsmodellen behåller sin kompakthet och lätthet, tillhandahåller den nya 13-tumsmodellen en större skärm som ger användarna mer utrymme för arbete, studier och underhållning.

Avancerade funktioner

Båda modellerna av den nya iPad Air är utrustade med M2-chippet, vilket innebär snabbare processor, förbättrad grafik och en kraftfullare Neural Engine för artificiell intelligens. Den uppgraderade skärmkameran på 12 MP med ultravidvinkel och funktionen Centrerat, nu placerad på långsidan, förbättrar kvaliteten på videosamtal avsevärt.

Anslutningsmöjligheter och tillbehör

De nya modellerna stödjer även snabbare wifi och de som väljer Cellular-versionen kan utnyttja 5G-teknologin för ännu snabbare uppkoppling. Tack vare stödet för Apple Pencil Pro, Apple Pencil (USB-C) och Magic Keyboard, kan användare maximera sin produktivitet och kreativitet.

Nya färger och prissättning

iPad Air 2024 finns tillgänglig i flera nya finishar, inklusive blått och lila, samt de klassiska färgerna stjärnglans och rymdgrått. Priset för 11-tumsmodellen börjar på 8 595 SEK, medan 13-tumsmodellen kostar från 11 495 SEK. Båda modellerna kan beställas redan idag och kommer att släppas den 15 maj.

Vad innebär detta för iPad 11:e generationen?

Medan fokus ligger på de nya iPad Air-modellerna, fortsätter spekulationerna om den kommande 11:e generationens iPad. Trots att ingen uppdatering av standard iPad presenterades under eventet, förväntas en uppdatering senare under året. Denna väntan kan vara ett perfekt tillfälle för svenska konsumenter att överväga när de ska investera i en ny enhet, med tanke på de nya modellernas funktioner och pris.

Sammanfattning

Apples senaste uppdateringar med den nya iPad Air och förväntningarna på iPad 11:e generationen visar på ett fortsatt fokus på innovation och användarvänlighet. För teknikentusiaster i Sverige ger dessa nya produkter spännande möjligheter att uppleva den senaste teknologin. Håll ett öga på marknaden för att fånga de bästa erbjudandena och nyheterna från Apple.

Liknande läsning

Nya Apple Pencil Pro
Med lanseringen av de otroliga nya iPad Pro-modellerna har Apple även introducerat den nya Apple Pencil Pro. Denna nya version...
iPad Köpguide 2024: Hitta den perfekta iPaden för dig
Att välja rätt iPad kan kännas förvirrande med så många modeller att välja mellan. Här är en detaljerad guide för...
Apples nya iPad Pro med M4-chipp och oled-skärm
Apple har presenterat den sjunde generationen av iPad Pro, som lovar betydande förbättringar i både prestanda och skärmteknologi. Den nya...