Avsluta oönskade prenumerationer på din Mac – En enkel guide

21 Mar 2024

Att prenumerera på tjänster har blivit en del av vår vardag. Men det är lika viktigt att regelbundet se över och avsluta de prenumerationer vi inte längre behöver. Oanvända prenumerationer kan vara en liten utgift men många kan äta upp din budget.

Dessa “ekorrsutgifter” kan vi alla vara utan. Om du använder en Mac, här är hur du snabbt kan sätta stopp för oönskade prenumerationer:

Steg-för-steg:

1. Dessa är de tre huvudsakliga sätten att komma åt Mac App Store

  • Via Apple-menyn: Klicka på Apple-logotypen  i det övre vänstra hörnet av skärmen och välj "App Store..." från rullgardinsmenyn som visas.

  • Söka efter Mac App Store med Spotlight: Använd Spotlight-sökningen genom att trycka på Command (⌘) + Space, skriva "Mac App Store", och sedan trycka på Enter när Mac App Store visas i sökresultaten.

  • Öppna Mac App Store från Dockan: Om Mac App Store-ikonen är placerad i Dockan, kan du enkelt klicka på den för att öppna appen

2. Hitta ditt konto: Klicka på ditt namn längst ner i sidofältet. Om du inte är inloggad, gör det först.

3. Gå till kontoinställningar: Välj “Kontoinställningar” från de alternativ som visas.

4. Hantera prenumerationer: Inom kontoinställningar, scrolla tills du hittar “Hantera” sektionen. Klicka på “Hantera” bredvid “Prenumerationer”.

5. Avbryt oönskade prenumerationer: Här visas alla dina aktiva prenumerationer. Klicka på “Redigera” vid den prenumeration du vill avbryta och välj sedan “Avbryt prenumeration”.

Om du inte ser ett alternativ att avbryta är prenumerationen redan avslutad. Detta är ett snabbt och effektivt sätt att se över och kontrollera dina ekonomiska åtaganden direkt från din Mac.

Kom ihåg att avbryta prenumerationer som inte längre tjänar dig! Det är ett smart sätt att hålla din ekonomi i schack. Varje liten sparad summa adderar till din totala ekonomiska välbefinnande.

Liknande läsning

Tips & Tricks: Lägg till genvägar för appar, filer och mappar i Finder-verktygsfältet på din Mac
Är du trött på att ständigt navigera genom mappar för att hitta dina mest använda filer eller appar? Med macOS...
Den fascinerande historien om @-tecknet på svenska tangentbord
I den digitala eran har @-tecknet blivit ett oumbärligt symbol, särskilt i e-postadresser och sociala medieanvändarnamn. Men visste du att...
Framtidens macOS: Din guide till uppgradering och expertstöd med Macpatric
Att hålla ditt macOS uppdaterat är avgörande för säkerheten, stabiliteten och prestandan på din Mac. Genom att regelbundet uppdatera ditt...