Framsteg inom Thunderbolt-tekniken

19 Mar 2021

STORA NYHETER FÖR BIG SUR: THUNDERBOLT-ENHETER

En av de vanligaste frågorna vi får är: "kommer alla mina Thunderbolt-enheter att fungera med macOS 11 Big Sur?"

Apple har dumpat det numeriska suffixet för Thunderbolt. Vad de flesta för närvarande kallar "Thunderbolt 4", Apple kallar " Thunderbolt / USB 4. " Denna terminologiförändring kommer sannolikt att ta bort osäkerheten framåt, men det är förståeligt nog lite förvirrande för tillfället. Vad Apple vill kommunicera är att alla dina Thunderbolt-enheter kommer att fungera på de nya M1 Mac-datorerna.

Vi bör också påpeka att eftersom M1-chipset saknar stöd för 8K-skärmar, kan Apple inte hävda att portarna är "Thunderbolt 4" ...

Big Sur & Thunderbolt

Efter omfattande tester kan Om OWC nu verifiera att alla testade Thunderbolt-enheter fungerar med Big Sur . Oavsett vilken Mac du använder, om den kan köra macOS 11, kommer den att stödja alla generationer av Thunderbolt-enheter.

Pre-Thunderbolt 3-enheter kommer fortfarande att behöva använda Apples Thunderbolt 2 <-> Thunderbolt 3-adapter , så förvänta dig inte att den externa enhet som du har anslutit till din MacBook Pro från 2013 plötsligt uppnår hastigheter på 40Gb / s från dess 20Gb / s Thunderbolt 2 gränssnitt.

Hubbing- teknik

En av de mest spännande framstegen inom Thunderbolt-tekniken är att den fjärde generationen möjliggör "hubbing" - anslutning av upp till fyra Thunderbolt-enheter via en port.
Vi kan verifiera att pre-Thunderbolt 3 Mac-modeller inte stöder hubbing, och ytterligare portar på dessa Mac-datorer fungerar endast för USB 3 och upp till 10 Gb / s (USB 3.1gen2 vs USB 3.2).

Vi har dock några stora nyheter att rapportera ...

Med denna veckas släpp av macOS 11.1 stöder nu alla Thunderbolt 3 Mac-datorer hubbing . Ja, du läste rätt - med Big Sur är din Thunderbolt 3 Mac nu (i huvudsak) en "Thunderbolt 4" -dator!

Thunderbolt 4 Dock

Thunderbolt 4 Hub

Läs mer om Thunderbolt här —> Frågor och svar om Thunderbolt (USB-C)

 

 

Liknande läsning

Leasing (det som ibland kallas för hyra per månad)
Upptäck möjligheterna med flexibla finansieringslösningar för Apple-utrustning som är skräddarsydda för just dina behov! Undrar du över skillnaderna mellan att...
Varför Macpatrics är ditt bästa val för Apple-reparationer i Stockholm
I Stockholm står Macpatric som en ledande expert på reparation och underhåll av Apple-produkter. Med ett brett utbud av tjänster...
Den ultimata guiden till att ansluta flera skärmar till din M1, M2, eller M3 MacBook
Hur du ansluter flera skärmar till din MacBook med M1, M2 eller M3-chip Sedan Apple introducerade sina första Mac-datorer med...