Från innovation till verklighet: Apple presenterar MacBook Air 15”, Mac Studio och Mac Pro med M2

06 Jun 2023

Att säga att Apples WWDC 2023 keynote var fullspäckad vore en underdrift. Företaget introducerade Vision Pro, deras första äventyr in i blandad verklighet med headset, samt en 15-tums MacBook Air. Det fanns också en uppdaterad Mac Studio och Mac Pro, båda med den lika nya M2 Ultra-chippet. Som man kan förvänta sig, meddelade Apple betydande uppgraderingar till alla sina programvaruplattformar.

15-inch MacBook Air

MacBook Air 15"

Apples första hårdvaruannonsering vid WWDC kan också ha varit den viktigaste för vardagliga användare. Företaget lanserade 15-tums MacBook Air, deras första riktigt stora bärbara dator som riktar sig till vardagliga användare. Den har samma fläktlösa M2-chip, MagSafe-anslutning och dubbla Thunderbolt 4-portar som sin 13-tums motsvarighet, bara med en 15,3-tums skärm och en längre batteritid på 18 timmar. Den marknadsförs som världens tunnaste 15-tums laptop med en tjocklek på 1,143 cm och relativt lätt med en vikt på ca 1,5 kilo.

Mac Pro och Mac Studio med M2 Ultra

Det tog tre år men Apple har äntligen avslutat övergången av sina datorer till egenutvecklad silicon. Företaget har introducerat en Mac Pro som använder sig av den helt nya M2 Ultra system-on-chip som dess hjärta. Arbetsstationen delar samma utseende som sin föregångare med Intel-baserad teknik, kallad "cheese grater", men den rapporteras ha upp till tre gånger snabbare prestanda med sin 24-kärniga CPU och 76-kärniga GPU-chip. Tyvärr kan man inte uppgradera RAM-minnet själv, men sju PCIe-platser och åtta Thunderbolt 4-portar lovar den expansionsmöjlighet som krävs av användare med krävande arbetsuppgifter.

Å andra sidan är Mac Studio en enkel uppdatering av förra årets kompakta proffsmaskin. Den kommer i M2 Max- och M2 Ultra-konfigurationer med en HDMI-port med högre bandbredd som stöder upp till 8K-upplösning och 240Hz uppdateringsfrekvenser.

Mac Pro M3

Mac Studio M2

Liknande läsning

Förväntningar och rykten inför Apples Event den 7 maj 2024
Som Apple-entusiaster vet vi alla att när det närmar sig dags för ett Apple Event, väcks spänningen och spekulationerna till...
Upplever du skärmproblem med din bärbara Apple-dator? Macpatric hjälper dig!
Möter du utmaningar med din MacBook såsom sprickor, flimrande bilder eller andra skärmrelaterade problem? Sådana bekymmer är vanliga och kan...
Uppklarade myter om Macbookens batteri
När det gäller bärbara enheter som Apple MacBook, är det lätt att omges av olika myter om batteriets skötsel och...