WWDC 2024: Viktiga nyheter och uppdateringar samt förväntningar

09 Jun 2024

WWDC 2024 har väckt stor uppmärksamhet med sina många nyheter och uppdateringar. Här är några av de största höjdpunkterna:

iOS 18 och iPadOS 18

iOS 18 förväntas vara en av de mest omfattande uppdateringarna hittills, med fokus på AI-integrationer. Vi kommer att se AI-drivna funktioner som att skapa emojis baserat på användarens beskrivningar, foto- och videoeditering via röstkommandon, samt transkription av ljudinspelningar. Dessutom kommer Apple att introducera RCS för meddelanden, vilket förbättrar kommunikationen mellan iPhone och Android-användare. Det kommer också att finnas möjligheter till mer anpassning av hemskärmen och app-ikoner, liksom förbättrad integration av widgets​​.

macOS 15

macOS 15 kommer att få flera nya funktioner, många av dem liknande de som introduceras i iOS 18. Systeminställningarna kommer att designas om för att vara mer användarvänliga, och vi kan förvänta oss fler AI-drivna funktioner som tar till vara på Macens Neural Engine. Namn på operativsystemet kommer sannolikt att följa traditionen med Kalifornien-inspirerade namn​​.

visionOS 2 och Vision Pro

visionOS 2 kommer att introducera flera nya funktioner för att förbättra användarupplevelsen med Vision Pro. Dessa inkluderar fler appar som är fullt native för visionOS, realtidsundertexter för alla typer av dialog, och förbättringar av Mindfulness-appen med till exempel andningsspårning. Apple kommer också att annonsera internationell lansering av Vision Pro​​.

Andra operativsystem

watchOS 11 kommer att introducera mindre uppdateringar med fokus på AI, inklusive funktioner för att upptäcka hypertoni och sömnapné. tvOS 18 och HomePod Software 18 förväntas också få uppdateringar, men detaljerna är fortfarande sparsamma​​.

WWDC 2024

Datum och keynote

WWDC 2024 inleds måndagen den 10 juni kl. 19:00 svensk tid. Keynoten kan ses live på Apple.com, YouTube, genom TV-appen på Apple TV eller via Apple Developer-appen. För de som missar direktsändningen kommer det att finnas möjlighet att se den i efterhand på samma plattformar.

Ingen hårdvara förväntas

Enligt flera källor, inklusive Bloomberg, förväntas ingen ny hårdvara att presenteras under WWDC 2024. Fokus kommer istället att ligga helt på de kommande mjukvaruuppdateringarna​.

Macpatrics insikter

Macpatrics insikter kommer vi att ge en djupgående analys och våra tankar kring alla stora nyheter från WWDC 2024. Håll utkik på vår blogg för att få en unik inblick i hur dessa uppdateringar kan påverka dig som användare och utvecklare i Apples ekosystem. Vi ser fram emot att dela våra insikter och diskutera de spännande nyheterna med er!

Sammanfattningsvis, WWDC 2024 ser ut att vara en spännande händelse med många nya och förbättrade funktioner över hela Apples ekosystem, med ett stort fokus på AI-teknologi och användarupplevelseförbättringar.

För mer detaljer kan du läsa artiklarna från dessa källor:

Liknande läsning

Apples fokus på AI: nyttig användning framför flashiga funktioner
Apple står inför en viktig utmaning: att göra AI användbar och inte bara flashig. Här är några viktiga insikter från...
Den fascinerande historien om @-tecknet på svenska tangentbord
I den digitala eran har @-tecknet blivit ett oumbärligt symbol, särskilt i e-postadresser och sociala medieanvändarnamn. Men visste du att...
Hitta din perfekta Apple-produkt hos Macpatric
Hos Macpatrics butikslager hittar du ett noga utvalt sortiment av Apples mest populära produkter. Oavsett om du är ute efter...